Eendenhuisje op palen gezet

21-02-2016 19:44

Het eendenhuisje dat in de vijver aan de Harmen Gabesstrjitte is geplaatst in het kader van het 70-jarig bestaan van Vogelwacht Balk en Omstreken in 2013 is gerenoveerd. Aanleiding hiervan was vernieling van de vlonderplaten en het door harde wind losslaan van het eendenhuisje. Tevens was 1 van de drijvers lek geraakt.

Op zaterdag 13 februari is het eendenhuisje met behulp van een grote graafkraan uit het water gehaald. Vervolgens is deze door Gerrit van der Meer schoongemaakt en is de vlondervloer gedemonteerd.

Age van der Meer heeft van de nog niet beschadigde delen een nieuwe vlondervloer gemaakt. Tevens zijn er hardhouten palen aangeschaft, zodat het huisje niet meer afhankelijk is van de drijvers.

Afgelopen zaterdag zijn door Age van der Meer, Gerrit van der Meer en Johan Deinum de palen geplaatst en vervolgens is de vlondervloer geplaatst. Aansluitend is het bestaande eendenhuisje terug gezet en kunnen de eenden weer volop genieten van het mooie paleisje.

Bij de controle vandaag bleken de eenden volop interesse te hebben in het nieuwe onderkomen. Ook was er een vrouwtje grote zaagbek rondom het eendenhuisje naarstig op zoek naar een visje.


Vogelwacht Balk en Omstreken © 2018 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode